Вижте 8-те най-чести причини, поради които хората изневеряват

Вижте 8-те най-чести причини, поради които хората изневеряват Връзката на много двойки приключва именно след изневяра.„След подобен опит пък човекът, на когото са изневерили, обикновено става скептичен към идеята за любов, взаимност и романтика, очаквайки, че всеки нов партньор отново ще се окаже измамник. Има ли издайнически знаци, за които трябва да внимаваме?
Факт е, че има няколко много ясни модела, личности и проблеми, които е много вероятно да доведат до изневяра. Често пъти, когато хората погледнат назад към връзката си, те могат да посочат конкретни предупредителни знаци, които са довели до измяната.
Така че ви съветваме да не пренебрегвате тези ранни признаци. Още в началото на връзката, ако видите, че човекът, с когото излизате, не си пада по моногамията или че е подъл в други области от живота си, особено с хора, с които има лична връзка, считайте това за червен флаг.
А ето и 8 от най-честите причини, поради които хората изневеряват.

1. Липса на емоционална връзка
Причина номер едно, поради която хората изневеряват, е липсата на емоционално общуване във връзката. Повечето хора не осъзнават колко важно е създаването, поддържането и подхранването на емоционалната връзка с партньора. Винаги ще има изкушения, но когато една двойка се чувства свързана, шансовете да се действа спрямо тези изкушения намаляват значително. Проучванията показват, че само 7% от изневеряващите жени и 8% от изневеряващите мъже са изневерявали единствено поради сексуално неудовлетворение. По-голямата част от хората изневеряват или поради липса на емоционална връзка, или поради комбинация от липса на емоционална и сексуална връзка в отношенията с половинката.

2. Липса на сексуална връзка
Повечето двойки стават мързеливи относно секса с времето. След като мине първоначалното сексуално вълнение, много двойки занемаряват интимния си живот. За да бъде сексът страхотен и след години, е необходима готовност да продължите да растете и да се учите. Трябва да внесете нови техники, фантазии, играчки и преживявания в леглото, за да запазите искрата свежа. Освен това нуждите, фантазиите и нещата, които възбуждат партньорите се променят с течение на времето, поради което е толкова важно за двойките да си говорят за секс. Това може да накара единия партньор да потърси задоволяване на сексуалните си нужди другаде.

3. Лоши граници с хора извън връзката
Ако външни хора се месят във връзката ви под различни форми, това си е заплаха. Родителите на някого от двамата партньори, които живеят в дома ви месеци наред и ви принуждават да се откажете от личното си пространство; колегата, който не се интересува от това, че сте във връзка, и редовно ви предизвиква към флирт; бившият ви партньор, който продължава да ви пише... От вас зависи да поставите граници с хора, които не уважават връзката ви или се държат с вас така, сякаш сте необвързани. Отговорност на вашия партньор е да постави граници и с подобни хора от негова страна.

4. Редовни неразрешими конфликти
Конфликтът в една връзка е неизбежен. Начинът, по който се справяте с този конфликт обаче, често определя колко щети са нанесени и в крайна сметка колко дълго ще продължи връзката. Хората не искат да остават във връзка, в която партньорът им непрекъснато е недоволен за нещо. Неуважението, нараняването или вербалното малтретиране прави хората уязвими и склонни към изневяра.

5. Правене на предположения за състоянието на вашата връзка
Твърде често правим предположения за състоянието на нашата връзка. Смятаме, че защото сме спали с някого, това автоматично означава, че сме обвързани с него. Или че веднъж изреченото „обичам те“ означава, че сме моногамни. Не правете никакви предположения за статута на връзката си, без да сте провели ясен разговор с другата страна. Освен това, ако сте в отворена връзка, уверете се, че дефинирате изневярата много ясно.

6. Неразрешени проблеми от детството
Разбира се, много хора имат неразрешени проблеми от детството. Въпреки това имаме задължение към собственото си психично здраве и благосъстоянието на всеки, с когото потенциално излизаме, да преодолеем основните травми, които ни пречат да бъдем способни да имаме любяща връзка. Разбира се, ако сте преживели малтретиране, пренебрегване, изоставяне в детството или тежък развод (и изневери) на родителите си, особено важно е да не позволявате на миналото си да нанася вреди на настоящето ви.

7. Пристрастяване към секса
Има хора, които страдат наистина от сексуална зависимост или имат сексуално натрапчиво поведение. Това може да навреди на собствения им морал и те често рискуват да наранят хората, които са важни за тях, за да получат сексуалното си удовлетворение. Подобно на наркомани, тези хора имат патологична нужда от секс. Този тип хора трябва да преминат сериозна терапия, за да имат нормални взаимоотношения с партньора си и съответно – моногамна връзка.

8. Друг вид зависимост
Същото важи и за зависимости от всякакъв вид – към наркотици, алкохол или хазарт. Хората, които са обхванати от пристрастяване, не са емоционално готови за връзка от какъвто и да е вид и е малко вероятно да останат верни на половинката си. Често пъти тяхната преценка е нарушена от избора им да злоупотребяват с вещества.
22.06.2024, 10:00 часа
357 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha