Новина в развитие: Рецидивист с дебело досие е пребил жена си във Враца, съдът го остави на топло

Новина в развитие: Рецидивист с дебело досие е пребил жена си във Враца, съдът го остави на топло С.Д. на 38 години е мъжът, пребил жестоко в продължение на часове жена си във Враца, съобщават от прокуратурата. Той е с дебело досие, осъждан и дори в момента срещу него има образувано и друго производство.
Съдът го е оставил зад решетките, докато тече разследването на тежкия криминален случай. 
Припомняме, че жена с инициали А.М. бе насила държана в дома си от мъжа, с който в момента е в развод. В продължение на 6 часа той я пребивал жестоко, като в момента жената е в болница в тежко състояние. 

Фрапиращ случай на домашно насилие във Враца! Мъж заключи и измъчва часове наред жена си /видео/

Около 15.30 ч. на 28 май във Враца мъжът нарушил ограничителна заповед, на основание която той се задължавал да се въздържа от домашно насилие по отношение на съпругата си. Било му забранено да я приближава на разстояние по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца, както и обитаваното от нея жилище в града.
Същия ден С.Д. й се заканил с убийство, като допрял нож в областта на шията и ѝ показал пистолет. Нанесъл ѝ удари с ръце и крака в областта на главата и различни части на тялото. Причинената на пострадалата средна телесна повреда се характеризира с разстройство на здравето, временно опасно за живота.
С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Враца извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за три престъпления – неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие (чл. 296, ал. 1 от НК), закана с убийство (чл. 144, ал. 3 от НК) и причиняване на средна телесна повреда (чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 129 от НК), извършени в условията на домашно насилие.
За първото престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години или глоба до 5 000 лева, за второто престъпление наказанието е „лишаване от свобода“ до 6 години, а за третото – „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 10 години.
Престъпленията, в които е обвинен, са тежки по смисъла на Наказателния кодекс и са извършени при форма на вина – пряк умисъл.
Обвиняемият С.Д. е осъждан за различни умишлени престъпления, в т.ч. и тежки. За него има множество криминални регистрации, висящо производство и лоши характеристични данни.
По искане на наблюдаващия делото прокурор съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
При постановяването на най-тежката мярка съдът прие, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. Има обосновано предположение за вероятната му съпричастност към деянията, в които е обвинен, съществуват също така двете алтернативни опасности – да извърши престъпление и да се укрие. 
Разследването по делото продължава.
03.06.2024, 11:09 часа
2874 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha