Браво на МВР-Враца! Роман отново си има Районно полицейско управление /снимки/

Браво на МВР-Враца! Роман отново си има Районно полицейско управление /снимки/ Полицията в Роман отново е със статут на Районно управление на МВР.
През последните две години то беше участък към районното в Мездра, след решение на тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. След настояване от страна на жителите на община Роман, ръководството на ОД МВР-Враца разработи план за преструктурирането му
Новото старо районно обслужва жителите на общинския център Роман и 12-те села от състава на общината. За обществения ред и сигурността на гражданите се грижат 33 служители по линия на охранителна и криминална полиция. Те са с денонощен режим на работа, като целият щат е окомплектован. Началник на управлението е Красимир Митов.
По случай промяната, днес в градчето се проведе тържествено събитие. Специален гост бе настоящият вътрешен министър Калин Стоянов.  В обръщението си към присъстващите той посочи, че след встъпването си в длъжност и направеното проучване е взел решение, че това няма как да продължава по този начин „в момента, в който сигурността на гражданите е приоритет за МВР“. По думите му почти всички от закрити преди две години структури на МВР са възстановени.
Телефони за връзка с РПУ-Роман: 09123/ 20 80; 23 60
28.05.2024, 14:15 часа
1064 1
Коментари

стоян

28.05.2024, 15:10 часа
Аба трябва да си пазят търговците на гласове !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha