На бляскаво тържество: Виктор Кръстев изпрати с гордост 117-ия випуск на СУ „Христо Ботев“-Враца /снимки/

На бляскаво тържество: Виктор Кръстев изпрати с гордост 117-ия випуск на СУ „Христо Ботев“-Враца /снимки/ Директорът на СУ „Христо Ботев“ във Враца Виктор Кръстев изпрати с гордост и пищна церемония 117-ия випуск на елитната гимназия, видя репортер на агенция BulNews.
На събитието присъстваха областният управител на Враца Надя Донкинска, Юлиян Кирилов - председател на Училищното настоятелство на СУ „Христо Ботев“-Враца, Нели Николова-Димитрова – председател на Обществения съвет на СУ „Христо Ботев“ – Враца, Татяна Ангелова – директор на СУ „Козма Тричков“ - Враца.
Водосвет-молебен отслужиха отец Николай Костадинов и дякон Симеон Борисов.
Днес 50 ученици завършват училище, а на 24 май, както традицията повелява, ще бъде и техният абитуриентски бал.
Зрелостниците са разпределени в две паралелки – „Здравеопазване“, която е със специалност „Асистент на лекар по дентална медицина от 13 ученици и специалност „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове с 12 ученици. 25 ученици пък са се обучавали в паралелка „Обществени науки“ – История и цивилизация.
Над 50% от дванадесетокласниците завършват с отличен успех и според Правилника за дейността на училището в юбилейна година се отличават от директора с диплом за отличен успех. Една част от завършващите вече са приети в престижни университети в страната и чужбина, след успешно положени приемни изпити.
„Вие сте основата на едно училище, което остава наш дом, в който ще се завръщаме след време, когато вече не сме ученици в него. Благодарността ни не спира само дотук – споменът за училището не е цялостен без Вашата фигура на ръководител, който винаги ни посреща топло и с усмивка. За Вас е нашата признателност“, с тези думи на възхищение се обърнаха абитуриентите от врачанската Алма Матер към своя любим директор Виктор Кръстев.
„Има нещо свещено и благородно в това да бъдеш част от 200-годишната традиция в образованието, от която стартират мечтите за реализация в науката, изкуството и обществения живот. Затова днес и учители, и ученици, и зрелостници сме обединени от позитивното и съзидателно вдъхновение, което е невидимо за очите и се пази в носи само в сърцето. 
Скъпи абитуриенти, вие сте конкурентноспособни, силни и жизнени! Очакваме да посрещате достойно предизвикателствата на живота, да израствате още по-силни и все по-мъдри. Сигурен съм, че повече от вас с нетърпение са бързали да стигнат до този ден, но не забравяйте, че той слага края на стария и отваря пътя към новия ви живот. Живот, в който все по-често ще ви се налага да взимате важни решения и да предприемате стъпки, които биха могли да го променят. Нека тези решения бъдат водени от значимите неща, които сте научили в училище!
На добър час, скъпи млади хора“, каза Виктор Кръстев в емоционалното си слово към зрелостниците.
По време на церемонията училищното ръководство награди и поздрави Георги Иванов, Теодора Василева, Преслава Николова и Мария Николова за заслуги в издигането авторитета на училището.
В рамките на тържеството, за целите на обезпечаване на качествен и ефективен процес на учениците от начален етап, бе открита и обновената класна стая за обучение по метода „Монтесори“ с оборудване, което отговаря на най-новите нормативни изисквания.
13.05.2024, 11:39 часа
4511 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha