С ритуално къпане: Изпратиха в пенсия дългогодишен началник в пожарната във Враца /снимки+видео/

С ритуално къпане: Изпратиха в пенсия дългогодишен началник в пожарната във Враца /снимки+видео/ Днес, с ритуално къпане, в пенсия бе изпратен дългогодишен началник в пожарната във Враца, видя репортер на BulNews.
Главен инспектор Тодор Гоцев оглавяваше „Районна служба пожарна безопасност и защита на населението“-Враца. Поради навършването на 60-годишна възраст, днес бе последният му работен ден в редиците на националната пожарна и МВР.
В деня на последното си дежурство, той бе поздравен от своите колеги, които му поднесоха подаръци. Те благодариха на гл. инспектор Гоцев за проявения професионализъм и себеотдаване през всичките години служба.
Професионалният път на Тодор Гоцев започва през далечната 1986 година. Той преминава през различни стъпала на йерархията, като от 2001 до 2023 година е началник на „Районна служба пожарна безопасност и защита на населението“-Враца.
„Искам колективът, който сме изградили, да върви напред и да постига все по-добри успехи в работата. Благодаря ви за хубавите моменти, които сме имали през годините и ви моля за извинение, ако някога съм ви обидил“, каза през сълзи гл. инспектор Тодор Гоцев.
На мястото на досегашния началник сяда старши инспектор Диляна Валентинова Дамянова.
„Нямам думи. Преди много години, когато започнах тази работа, не очаквах да стигна дотук. Обичам работата си и ще продължа да давам всичко от себе си за нея“, каза инспектор Дамянова.
По традиция, официалното изпращане на служителите на „Пожарна безопасност“ завършва с ритуално къпане. Обичаят да се изпращат с къпане огнеборците, излизащи в пенсия, е своеобразно пожелание за здраве, дълголетие и спокойни старини. Редом с това за тържественост се изкарват машините от гаражите и се пускат сирените, а пръскането с вода от шланговете става на фона на техния вой.

18.12.2023, 11:27 часа
7751 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha