Поръчали на Магарето да ликвидира бизнесмен от Монтана за 100 000 евро

Поръчали на Магарето да ликвидира бизнесмен от Монтана за 100 000 евро Обявеният за общодържавно издирване за рекет и изнудване Марин Костов- Магарето, е докарал бизнесмен от Монтана до тотален фалит, разкриха разследващи. Те са категорични, че случаят наподобява мутренския период от 90-те години на миналия век.
Любомир Петров е управител на фирма „Биоланд БГ” ООД за производство и търговия със зърно. Той е работил в съдружие с Маркус Ленхард и Мартин Аих. В процеса на работата, обаче възникват спорове между Петров и Ленхард, които се прехвърлят в съда в Монтана. От събраните материали става ясно, че в средата на юли 2016 г. ненадейно с бизнесмена се свързва Иван Александров. На 20 юли Любомир Петров сяда в столичното заведение „Марая” в очакване да разбере какво ще му поискат. Срещу него сяда Марин Магарето, който с признанието си хвърля госта си в шок. Монтанския предприемач разбира от него, че германецът е поръчал на групата да го ликвидират за 100 000 евро.
От този момент животът на Любомир Петров се превръща в истински ад. По данни на ГДБОП, в изнудването му, освен Магарето, се включват още няколко човека. Това са Васил Върбанов, Иван Александров, Велизар Вълчев-Дебелия и Пейо Пеев. Следват поредица от страховити заплахи за живата и близките на предприемача. Той бил принуден да даде 200 тона пшеница за 100 000 лв., както и да подпише пълномощно, с което да прехвърли движимата собственост на фирмата си на друга, посочена от бандата -„СВ Строй Инжинеринг”. Неин собственик е Светослав Ванев, считан за доверен човек на Магарето. На бизнесмена било обяснено, че всичко това се прави, за да се разрешат спорните му въпроси с германеца. В крайна сметка фирма „Биоланд” е докарана до фалит.
Монтанският бизнесмен не издържа на натиска и през ноември 2016 година пуска жалба в ГДБОП за безобразията на групата. В хода на разследването били разпитани много хора, също пострадали от заплахите. Според събраните материали адвокатът на фирмата „ Биоланд” Васил Върбанов има основна роля в натискът. Той първоначално заблуждавал шефа си, че всичко това се прави, за да му спасят живота.Антимафиотите пристъпват към реализация на 1 март. т. г. По време на акцията са задържани Велизар Вълчев, Пейо Пеев, Иван Александров и Васил Върбанов. Срещу тях са повдигнати обвинения. Мартин, който се води лидер на групата не бил намерен на адреса, на който живее. Той е обявен за издирване, но има предположения, че е духнал в чужбина, за да отърве ареста./Фрогнюз
16.03.2017, 08:50 часа
22831 2
Коментари

Крампус

06.06.2017, 17:19 часа
Ха-ха, каква чужбина...тутраканския бандит си е на къщата във в.з.Бункера, където си е затворил улицата само за него. Има и активен фейсбук профил с много приятели, снимки, споделяния и т.н. Наглия мутрьо изобщо няма вид да се крие.

това е

28.05.2017, 18:30 часа
Боколандия!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha