В Дамаск е ликвидиран и зетя на Хасан Насралла

В Дамаск е ликвидиран и зетя на Хасан Насралла Израелската армия продължава да нанася масирани удари срещу Ливан, като най-малко три мощни експлозии са се чули през нощта в столицата Бейрут. Същевременно при израелска атака срещу жилищна сграда в Дамаск е убит зетят на Хасан Насралла по данни на базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на правата на човека, цитиран от ДПА.
При израелска атака срещу жилищна сграда в сирийската столица са убити общо трима души - две от жертвите са с ливанско гражданство, едната от които е зетят на Насралла - Хасан Джаафар Касир, съобщава ДПА.
"Хасан Джаафар Касир, зет на Хасан Насралла, е една от двете ливански жертви на израелския удар по апартамент в жилищна сграда в квартал "Мезех" в Дамаск", посочи в изявление неправителствената организация, цитирана от Франс прес.
Що се касае до атаките срещу Ливан, от ливанското министерство на здравеопазването и източник, близък до ислямисткото движение "Хизбула", съобщават, че петима души са убити при израелска атака снощи срещу център на спасителната служба на в сърцето на Бейрут, предаде Франс прес. Това е вторият удар, насочен срещу центъра на ливанската столицата тази седмица.
"Двама души бяха убити и 11 ранени при израелско нападение, насочено срещу "Башура", квартал в центъра на столицата, заяви източник, близък до "Хизбула". Журналисти на АФП в Бейрут чуха експлозия и съобщиха, че някои сгради са се разтресли, преди линейки да се отправят към мястото на взрива.
Камерите на агенция Ройтерс заснеха огромен взрив в Бейрут.
Израелската армия нанесе общо три удара по южните предградия на Бейрут малко преди полунощ вчера, съобщи източник, близък до ливанската групировка "Хизбула". Това е третата серия от израелски атаки срещу тази крепост на проиранското ислямистко движение за по-малко от 24 часа.
Министерството на здравеопазването на Ливан съобщи снощи, че 46 души са били убити и 85 ранени от "израелски вражески удари" през последните 24 часа в няколко района на страната.
03.10.2024, 16:21 часа
146 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha