Георги Лозанов: Седмите избори по ред ще бъдат различни

Георги Лозанов: Седмите избори по ред ще бъдат различни

Предизборната кампания в България започна. На този фон отговор на въпросите, кой с кого може би ще управлява и каква ще е развръзката от седмите по ред предсрочни парламентарни избори, дават медийният експерт Георги Лозанов и политологът Татяна Бурунджиева.
Георги Лозанов заяви, че тези избори ще бъдат различни. „Може би политиците ще се почувстват неудобно вече от големия абсурд, в който живеем с тази поредица от избори, които всеки път дават все по-малък резултат. Струва ми се, че тези седми избори по ред ще бъдат по-различни, защото независимо от това, че ще влязат много малки партии, това са слабосилни играчи. Те нямат голямо значение“, каза  медийният експерт.
Според Лозанов политическата картина се е изчистила. „По средата е ГЕРБ-СДС, който носи модел, с който „Продължаваме Промяната-Демократична България“ се опитваше да се справи и не успя. Сега най-после българската политика стана ясна по оста изток-запад“, допълни той.
„Изборите ще свършат на 27 октомври. По-рано от март, април избори не се правят. Не може да се разтегне толкова много процедурата, затова смятам, че ще направят всичко възможно правителство дори и за малко. Но вече въпросът не е кои, а за какво ще правят правителство? И то не такива мантри, а много конкретни неща от типа на бюджет и Плана за развитие и устойчивост“, посочи Бурунджиева.
Според политолога избраните партии трябва да се фокусират върху фактите, че януари е абсурдно да се правят избори и че това биха могли да бъдат десетите избори, защото се проведоха и местни, и президентски.

01.10.2024, 09:27 часа
177 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha