От последните минути! Тежка катастрофа с автобус на „Монтана АТ“ край Враца, пътят е затворен /снимки/

От последните минути! Тежка катастрофа с автобус на „Монтана АТ“ край Враца, пътят е затворен /снимки/ Кола и автобус са се ударили между врачанските села Паволче и Челопек, видя отново само репортер на BulNews.
Пътният инцидент е станал преди минути. Сблъскали са се „Шкода“ с варненска регистрация и софийски пътнически автобус, който се движел по маршрут Лом-София. Колата пътувала от Варна за Враца, когато на остър завой заради висока скорост, шофьорът ѝ изгубил контрол над нея. Водачът не успял да я овладее и се ударил странично с автобуса.
След катастрофата на мястото пристигнали линейка, две патрулки и две пожарни.
Вследствие на инцидента е пострадал шофьорът на „Шкода“-та. Той е с наранявания по главата, като спешните медици го прегледаха на място и установиха, че състоянието му не налага да бъде транспортиран към болницата за допълнителни изследвания.
От автобуса няма пострадали хора – всички са се отървали само с уплахата от случилото се.
Материалните щети и по двете возила обаче са големи. Вследствие на удара по пътя са разпилени много части от автомобилите, като в момента огнеборците разчистват пътните ленти.
Заради катастрофата движението е напълно спряно и в двете посоки, като вече има образувани колони от чакащи автомобили. Припомняме, че пътят през двете планински села е един от алтернативите до София заради строежа на скоростния път Мездра-Ботевград. Очаква се трафикът в района да бъде възстановен до 30 минути, но пътуващите от и към столицата могат да изберат и друг маршрут, за да не чакат на място в жегата.
Съветваме преминаващите да бъдат внимателни, тъй като всички пътници в автобуса са на пътя и чакат друг автомобил, който да ги извози.
26.08.2024, 15:32 часа
14614 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha