Криминалист: Брендо е отживелица, в затвора е, за да оцелее

Криминалист: Брендо е отживелица, в затвора е, за да оцелее Ивелин Банев - Брендо е един фосил. Той е от последните големи играчи на бурния български преход. Човек с дълга кариера и замесен с далавери. Подобен тип хора в началото работят каквото падне и в последствие се издига в кариерата.
Споменаваха се негови връзки с Таки и Доктора. Сега престъпността се лустроса и поизчисти - сложиха се белите якички, легализираха си бизнесите и т.н. Това каза пред bTV криминалистът Иван Савов. Според него има нещо, което го притеснява да остане навън, а в затвора ще бъде защитен и ще остане жив.
Брендо е пускал 4 пъти молби до Софийския градски съд да влезе в затвора през последните 2 години, но магистратите са отказвали да гледат молбата му по разни причини. Във всички свои молби обявеният за "кокаинов крал", настоявал да се признаят присъдите му от Италия и Румъния, за да ги излежи у нас заедно с българската. А след неуспеха това да се случи официално, Брендо се появи на собствен ход пред Софийския затвор.
От 2018 г. в издирването на Брендо са впрегнати много сериозни институции, а в един момент се появява със сакчето на вратата на централния затвор и чука на портата. Това е много добре обмислен ход, каза адвокат Димитър Марковски. Според него е много трудно да се реализира убийство в затвора - "по-добре вътре но жив, отколкото навън, но мъртъв". Това означава, че г-н Банев е направил един избор за оцеляване.
25.06.2024, 09:36 часа
1197 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha