Врачанин реве в Перуджа: Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев от ИТН излъгаха нагло децата от българско училище /снимки/

Врачанин реве в Перуджа: Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев от ИТН излъгаха нагло децата от българско училище /снимки/ Врачанин, живеещ в италианския град Перуджа, разкри за нагла лъжа от партия „Има такъв народ“ към децата от местното българско училище.
Хората на Слави Трифонов посетили местната общност там и ги засипали с обещания, които обаче „забравили“ да изпълнят. 
Първото посещение било през март миналата година. Тогава в българския клуб в Перуджа гостували сценаристите Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и младата депутатка от партията Павела Митова. Тогава те разпитали нашенците как могат да им помогнат. 
Българите се оплакали от различни проблеми и потърсили съдействие от депутатите. Те им разказали как държавата не финансира училищата зад граница и за мястото, където се учат нашите деца, се грижи чужда страна. Шоумените изглеждали искрено заинтересовани от проблемите на сънародниците си и обещали да съдействат с каквото могат. 
Времето обаче минавало и нищо повече не се чуло от ИТН. До ноември миналата година. Тогава в Перуджа отново пристигнали същите трима политици. Те започнали да се оправдават пред българите от спънките, които срещат, докато се опитват да изпълнят обещанията си към тях. На финала отново попитали могат ли да помогнат с нещо. 
Тогава врачанинът, чието дете учи в българското школо, се обърнал към депутатите. 
„Аз им казах то се е видяло, че лъжете! Дайте поне някакви книги за децата. Да се учат и да са горди с това, че са българи! Казах им, че има един писател, който се занимава с история и пресъздава нашите герои по интересен за децата начин. Той гостува често в предаванията по телевизия 7/8, казва се Иван Тренев. Има хубави книги за Левски и Раковски, които са написани достъпно и интересно и биха били от полза за учениците“, разказва мъжът. 
Сценаристите и младата депутатка веднага се задействали, още там започнали да звънят по телефоните и обещали, че ще съдействат да доставят книгите за българските деца. Месеци по-късно обаче резултат така и нямало. Наложило се създателят на българския клуб и училище в Перуджа да отиде чак до София, за да вземе обещаните книги. Там обаче получил само два чувала стари детски книжки, написани от бащата на Ивайло Вълчев, който някога е бил писател. Обещаните издания за Левски и Раковски останали мираж…
Припомняме, че при старта на политическата кариера на Слави Трифонов и екипа му, българите в чужбина бяха основните им избиратели и именно гласовете зад граница им спечелиха победата на вота през 2021 г.
Ако не друго, то поне сънародниците ни в Перуджа са впечатлени от факта, че явно ИТН не са прахосници и не пропиляват безразборно средства от хазната на партията. Те забелязали, че когато гостуват в италианския град, тримата делегати на Слави запазват само 2 стаи в местния хотел Giò Wine e Jazz Area. Едната за Ивайло Вълчев и другата – за Тошко Йорданов и Павела Митова. Нашите сънародници вярват, че това със сигурност се прави с цел икономия…
06.06.2024, 08:50 часа
2420 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha