Държавният архив в Монтана реди изложба и награждава дарители на документи

Държавният архив в Монтана реди изложба и награждава дарители на документи В международния ден на архивите Държавният архив в Монтана ще представи документална изложба и ще награди дарители на документи, съобщи директорът на институцията Ангелина Емилова.
Събитието ще се състои на 10 юни от 11:30 часа в сградата на Държавния архив в Монтана.
Изложбата „Рекламата е душата на търговията“ е на Държавен архив София и представя печатната реклама в България през първите десетилетия на 20 век. Посетителите ще разпознаят имената на редица световни фирми, които както тогава, така и сега присъстват на българския пазар.
Всяка година в Международния ден на архивите, институцията в Монтана връчва грамоти на свои дарители в три категории – „Читател за 2023 година“, „Дарител на най-ценен документ за 2023 година“ и „Приятел на архива за 2023 година“. 
Сред най-големите дарители е известният онколог професор Иван Гаврилов, който е финансирал събиране и отпечатване на две изложби за миналото на областта.
През миналата година Държавният архив в Монтана празнува 60 години от създаването си. Институцията бе отличена с почетния знак на Община Монтана за заслуги в културното развитие на региона, допълни Ангелина Емилова.
05.06.2024, 12:45 часа
251 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha