Ето какво време ни очаква през следващите дни

Ето какво време ни очаква през следващите дни През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в Западна и Централна България, където ще има условия за значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. В Източна България валежите ще са през нощта срещу сряда. Утре над Дунавската равнина облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб до умерен и с него ще проникне хладен въздух. Максималните температури ще са между 30° и 35°, в Северозападна България - между 26° и 29°, в София - около 26°.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевици, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, по високите части от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°.
По Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобeдните часове ще се развива купеста облачност и през нощта срещу сряда ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, който привечер ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°, на север от н.Клиакра – около 18°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.
И в сряда на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки, а на отделни места явленията ще са интензивни. Вятърът ще е западен, предимно слаб. В четвъртък също ще има превалявания, придружени с гръмотевици, но ще са на по-малко места и с по-малка интензивност. Вятърът временно ще е северозападен и дневните температури слабо ще се понижат, преобладаващите максимални ще са между 25° и 30°.
03.06.2024, 13:48 часа
148 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha