По случай Деня на детето: В градското читалище в Мездра откриха изложба на детски играчки кученца /снимки/

По случай Деня на детето: В градското читалище в Мездра откриха изложба на детски играчки кученца /снимки/ По случай Международния ден на детето - 1 юни, в НЧ „Просвета 1925“ - гр. Мездра беше открита изложба на детски играчки под надслов „От любов към кучето“. Инициативата е на Даринка Цонкова, председател на Пенсионерски клуб „Мездрея“, учител пенсионер, дългогодишна преподавателка по немски език в езиковите гимназии във Враца и Правец. 
Експозицията включва повече от 300 плюшени, керамични, пластмасови и интерактивни детски играчки, изобразяващи „най-добрия приятел на човека“, които г-жа Цонкова е събирала в продължение на над 15 години, за да запълни празнотата в душата си след загубата на своя домашен любимец Кийти. 
На откриването на изложбата дойдоха деца от група „Далматинци“ и от група „Лъвчета“ в Детска градина „Роза“ и ученици от II „а“ клас в Основно училище „Христо Ботев“, които разгледаха с интерес пъстрата колекция. 
„Когато в един дом влезе куче, в него влизат и ударна доза веселие и щастие, сподели пред впечатлените малчугани Даринка Цонкова. Кучетата са верни и предани приятели, които безкористно ще те приемат такъв, какъвто си. Те показват любовта си без думи - гледат те в очите, въртят опашка от радост, скачат на раменете ти за прегръдка, ближат ръцете, дори и обувките ти. 
И помнете: ние, хората, често захвърляме кучетата си на улицата. Но никога куче не е изоставило стопанина си!“ 
Възпитаниците на ДГ „Роза“ и учениците от ОУ „Христо Ботев“ подариха на г-жа Цонкова цветя и я поздравиха със забавна детска песничка. В знак на благодарност тя им подари по техен избор кученца играчки. 
Изложбата „От любов към кучето“ може да бъде разгледана до 31 май във фоайето на втория етаж в НЧ „Просвета 1925“, а след нейното закриване инициаторката ще подари детските играчки на малки, големи и още по-големи момичета и момчета.
29.05.2024, 13:12 часа
191 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha