Изправят пред съда шофьор, блъснал и убил психично болен мъж на пътя Лом-Монтана

Изправят пред съда шофьор, блъснал и убил психично болен мъж на пътя Лом-Монтана Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу И.И. (на 31 години), блъснал и убил пешеходец след употреба на наркотици.
Обвиняемият е правоспособен водач на МПС, налагани са му наказания по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата и е осъждан.
Вечерта на 19 юни 2020 г. той бил помолен от свой приятел си да го закара от Габровница до Монтана. Въпреки че бил употребил наркотично вещество, той се съгласил и пристигнал в селото, придружен от приятелката си.
Около 22.30 ч. И.И. се движел с управлявания от него лек автомобил с двама пътници по републикански път от Лом за Монтана. Шофирал със скорост 132 км/ч. при разрешената извън населено място 90 км/ч. В същия момент в средата на пътното платно стоял мъж. Последвал удар между него и управляваното от обвиняемия превозно средство, при което пешеходецът загинал.
Водачът не намалил скоростта на движението и не спрял, а продължил да шофира. Пристигайки в Монтана, посетил автокъща, където били констатирани деформациите по автомобила и счупеното предно панорамно стъкло.
Впоследствие свидетели на инцидента съобщили в полицията за реализираното ПТП. На местопроизшествието бил извършен оглед от следствено-оперативна група, а тялото на жертвата било транспортирано за аутопсия.
В хода на разследването е било установено, че пострадалият е 52-годишният И.Г., страдащ от тежко психично заболяване. Причината за смъртта му е множествена травма.
От заключенията на извършените химически експертизи била доказана употреба на наркотично вещество, съдържащо тетрахидроканабинол, от водача И.И.
Предстои делото срещу него да продължи в съда.
27.05.2024, 16:39 часа
760 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha