Община Монтана и National Geographic kids организират голям детски празник за 1 юни

Община Монтана и National Geographic kids организират голям детски празник за 1 юни Голям детски празник по повод Деня на детето - Първи юни организира Община Монтана съвместно с National Geographic kids. Събитието ще започне в 10:30 часа на централния площад „Жеравица“ и ще продължи до 16:30 часа, съобщиха от общинската управа.
За празничния ден организаторите предвиждат творчески работилници и образователни активности на различни теми, както и награди за всяко дете. Игрите ще бъдат свързани с географията, животните и математиката. За любителите на химичните експерименти е подготвено шоу с демонстрации, а за малките фенове на географията ще има и географска шатра с магнитни табла. Децата ще могат да се включат и в редица спортни активности, които ще им осигурят забавления и усмивки. В художествената част от празника ще се оцветяват глинени саксийки, в които малчуганите да засадят четирилистни детелинки, подарък от National Geographic kids. Освен символ на късмета, детелините са символ на мисията на National Geographic за опазване на планетата.
При неблагоприятни метеорологични условия проявите ще се състоят в Драматичен театър „Драгомир Асенов“, поясни Ели Димитрова – младши експерт отдел „Култура“ в Община Монтана./БТА
27.05.2024, 10:27 часа
268 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha