С богата програма Згориград възстанови отбелязването на своя събор /снимки/

С богата програма Згориград възстанови отбелязването на своя събор /снимки/ Празникът на селото започна с програма за най-малките жители на Згориград, които искрено се збавляваха с фокуси и игри. Кметът Ангел Петров приветства присъстващите и отправи специални благодарности към кандидата за народен представител Мартин Харизанов, с който заедно възстановиха събора на селото. 
“Знам, че след трагедията,сполетяла Згориград и Враца, празник на селото не е имало - в памет на загиналите. Но 58 години след трагедията, мисля че е време да възстановим някои от празниците. Съборът е бил на Спасовден, 40 дни след Великден и всяка година е на различна дата, взехме решение да се провежда всяка година в последната събота на месец май. Надявам се, че това ще се превърне в традиция и всяка година празникът ще бъде все по-хубав. 
Искам да благодаря на Мартин Харизанов. Огромна чест за нас е да имаме представител в народното събрание и му благодаря, че той винаги помага, когато има нужда - и в празник, и в делник. Сигурен съм, че това ще продължи и занапред. Благодаря на всички гости от съседни села и общини, които уважиха празника ни. Всеки от нас носи в сърцето си Згориград-селище на горди планинци!”, каза кметът Ангел Петров. 
“Благодаря за топлите думи към мен на жителите на Згориград, които винаги ще подкрепям. Не само защото съм зет в селото, а и защото за мен е важно подобряването на средата и качеството на живот във всяко едно от населените места на общината и областта.
Припомням, че благодарение на усилията на ГЕРБ-СДС, в Згориград предстои изграждането на нова канализация и реконструкция на водопроводната мрежа. “, каза Мартин Харизанов. 
Прогрмата продължи с изпълненията на певческа група „Балканска китка“ от с. Згориград, певческа група „Пъстренец“ от гр. Монтана, танцов състав „Вратица“ от гр. Враца, танцов състав „Маказ“ от с. Косталево, фолклорна група „Змей Горянин“ от с. Зверино и Сара Ангелова. 
Кулминацията на събора бяха изпълненията на „Виво Монтана” , след което жителите и гостите на Згориград се насладиха на грандиозната заря, която освети небето над Згориград- селото на гордите планинци. 
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
26.05.2024, 08:50 часа
2489 0