Иван Аспарухов настоя за асфалтиране на пътя Крета-Ребърково

Иван Аспарухов настоя за асфалтиране на пътя Крета-Ребърково Трябва да се намери начин земният път Крета-Ребърково да бъде асфалтиран, преди отново първокласният Ботевград-Мездра да бъде затворен за следващия етап от разширението му, каза кметът на Мездра Иван Аспарухов.
Земният път се използва за основен обход от леки автомобили, докато тече строителството и по него на денонощие преминават средно между шест и осем хиляди автомобила, според информация от Община Мездра.
Кметът обясни, че няма нужда пътят да минава през процедура за смяна на категорията му, тъй като това ще отнеме месеци. Вариантът е да се определи като сервизен на Е-79, за да има право Агенция „Пътна инфраструктура“ да се заеме с асфалтирането му.
„Трябва да се намери категорично решение, за да се осигури спокойствие на строителя. Аз съм убеден, че всички тези много тежки строителни работи, които предстоят, е възможно да се изпълнят за три-четири месеца, ако е в летния сезон, и до зимата да имаме целия този участък Ботевград-Мездра пуснат“, заяви Аспарухов. По думите е необходима много добра организация, съдействие и най-вече спокойствие за строителите - да се спазват определените обходни маршрути и да не се разрешава извънредно преминаване на превозни средства.
Кметът изрази надежда, че въпреки трудностите, пътят Крета – Ребърково ще бъде асфалтиран до следващото затваряне на участъка Мездра – Ботевград. Съгласно заповедите на АПИ това трябва да стане в края на май./БТА
29.04.2024, 16:37 часа
2960 2
Коментари

ицо

30.04.2024, 10:47 часа
Този кмет да се не прави на луд че си пие пиенето с тези от апи а да не говорим че управлява служебен автомобил на ПЪТИЩА кмет менте !!!

Курец

29.04.2024, 17:09 часа
Надай се ти. Те не искаха да запълнят дупките и да изкърпят пътя през Челопек та тоя през нивите ли ще асфалтират. На АПИ им е през хоя за Северозапада. За какво имаме ОПУ във Враца и за какво тия нещастници взимат заплати не е ясно на никой. Полза 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha