Руските сили настъпват към Авдеевка от всички страни

Руските сили настъпват към Авдеевка от всички страни От средата на октомври руските войски наблягат на сухопътни и въздушни атаки срещу Авдеевка, която е централна точка на бавното им придвижване през източната част на украинския регион Донбас в 21-месечната война.
Последният напор, за който съобщи Виталий Барабаш, ръководител на военната администрация на града, последва съобщенията от миналата седмица, че украинските войски са постигнали известен напредък в спирането и отблъскването на руското настъпление.
"Нещата в сектора на Авдеевка станаха още по-трудни. От известно време интензивността на сблъсъците се увеличава", заяви Барабаш пред медията Espreso TV.
"Руснаците отвориха още два сектора, от които започнаха да извършват нападения - в посока Донецк ... и в т.нар. индустриална зона. Врагът се опитва да щурмува града от всички посоки".
Длъжностни лица твърдят, че нито една сграда не е останала непокътната след продължилите месеци сражения в града, известен с огромния си завод за кокс. От 32 000 жители преди войната са останали по-малко от 1500 души.
Голяма част от сраженията са съсредоточени върху индустриалната зона и коксохимическия завод.
По-рано Барабаш заяви, че през последните дни украинските сили са отблъснали руските сили край Степово, село северозападно от Авдеевка, като са ги притиснали близо до железопътна линия.
Украински и западни военни анализатори твърдят, че Русия е понесла големи загуби, въпреки че битката за града рядко се споменава в официалните руски военни съобщения.
29.11.2023, 11:35 часа
491 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha