"Монтана" загуби с 1:3 от новак в елита на Румъния

"Монтана" загуби с 1:3 от новак в елита на Румъния "Монтана" загуби и втората си контролна среща на лагера в Банско.
След като падна с 1:3 от "Славия" воденият от треньора Николай Митов тим отстъпи със същия резултат и от новака в елита на Румъния "Политехника" (Ячи).
Наставникът на монтанци даде шанс на всички футболисти, като участие в проверката не взеха единствено вратарят  Алексей Андреев и привлеченият от "Дунав" (Русе) полузащитник Емил Янчев, който е контузен. Титуляр пък започна 20-годишният камерунски полузащитник с френски паспорт Франк Ландри, който се очаква да подпише договор с клуба.
"Монтана" влезе по-добре в мача и в 24-та мин. откри резултата. Тогава Владислав Цеков-Каската намери Наско Кехайов непокрит в пеналта и 182-сантиметровият нападател изпрати топката в мрежата. Малко след това отново той стреля с глава, но покрай вратата. Възможност да покачи се откри и пред Никола Борисов. Пет минути преди почивката "Политехника" възстанови равенството.
Тимът от Северната ни съседка направи пълен обрат в 56-та мин., а секунди преди края на мача вкара и трети гол. За монтанци пък пропуски направиха Борисов и Ивайло Тодоров, който бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.
„Доволен съм от старанието на момчетата и донякъде от играта. През първото полувреме доминирахме и направихме доста стойностни неща. Изградихме 3-4 много добри атаки, които за съжаление не успяхме да завършим с гол. Отборът ни е нов, изграден от млади футболисти, затова е необходимо време и търпение“, заяви старши треньорът на "Монтана" Николай Митов.
Следващата проверка е на 8 юли, събота, срещу елитния сръбски "Раднички" (Ниш). След нея отборът си тръгва от пиринския балкан и до началото на новия сезон ще се готви в домашни условия.

"Монтана": Васил Симеонов, Богдан Костов, Никола Борисов, Костадин Илиев, Симеон Чатов, Франк Ландри, Борислав Дамянов, Александър Тодоров, Владислав Цеков, Наско Кехайов, Димитър Буров-кап. (Антон Тунгаров, Ивелин Илиев, Денис Динев, Михаил Бешов, Пламен Симеонов, Стефан Каменов, Филип Ежике, Петър Атанасов, Ивайло Тодоров). Треньор: Николай Митов.
03.07.2023, 16:11 часа
551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha