Пожарникари свалят нивото на язовири в Монтанско

Пожарникари свалят нивото на язовири в Монтанско Два модула на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” работят по свалянето на нивото на язовирите „Христо Смирненски“ и „Клисурица“ в Монтанско, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
За момента няма непосредствена опасност за населението. Създадена е организация, така че гражданите по поречието на Нечинска река да бъдат евакуирани при нужда, посочват от кабинета. 
ГДПБЗН към МВР предприема всички превантивни мерки за защита на населението в област Монтана, уверяват от правителствената пресслужба. Директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов е в готовност да тръгне към мястото. Той е в постоянна връзка с областната и общинската администрация, като  дейностите се планират и извършват съвместно с тях.
Министерството на отбраната осигурява необходимата техника и съоръжения за почистване на наводнения район, а военнослужещи са в готовност да окажат подкрепа на населението.
Министерският съвет ще вземе решение за безвъзмездно предоставяне от Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ на бутилирана питейна вода за преодоляване последствията от наводненията, посочват от Министерския съвет. 
От Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ съобщиха, че в момента язовир „Христо Смирненски“ в община Брусарци се изпуска с 10,5 куб. метра в секунда, а язовир „Липница“ се изпуска със 100 литра в секунда.
За момента няма опасност от преливане на язовири, уверяват от пожарната. 
16.06.2023, 10:27 часа
1467 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha