Два милиона литра тор изтекоха в германско езеро

Два милиона литра тор изтекоха в германско езеро Около 2 милиона литра течен тор изтекоха от дефектен резервоар за съхранение и замърсиха два потока и езеро в Западна Германия, съобщиха официални лица, цитирани от ДПА.
Инцидентът във ферма в град Велберт е станал в понеделник вечерта, изпращайки поток от тор на няколко километра на север в живописното езеро Балдени край град Есен.
"Вълната вече премина", каза във вторник следобед Даниела Хицеман, говорител на квартал Метман, след като потокът намаля и работниците можеха да започнат операцията по почистване.
Според първоначалните доклади изтичането не е повлияло на местните доставки на питейна вода. По трасето на потока има кладенци, но те са толкова дълбоки, че не са засегнати. В замърсените райони обаче бяха открити мъртви риби.
Миризмата на тор се е усещала в части от Есен.
Твърди се, че причината за аварията е дефектно уплътнение на резервоара, който побира 2000 кубически метра. Хицеман сподели, че засегнатият фермер е успял да събере част от течния тор в контейнери вечерта.
Аварийните работници са успели да изпомпат част от остатъка, но тъй като потоците в момента са били пълни с вода, по-голямата част от течния тор е продължил да тече.
22.02.2023, 15:31 часа
410 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha