Обявиха прогнозната цената на газа за октомври

Обявиха прогнозната цената на газа за октомври За месец октомври се пречупи тенденцията за повишаване на цената на природния газ и тя ще бъде под 250 лева за мегаватчас, а това е прагът, над който българският бизнес настояваше за помощи. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, предаде БГНЕС.
Шефът на енергийния регулатор бе категоричен, че цената на прородния газ ще бъде одържана под 250 лева.
Иванов заяви още, че с въвеждането на интерконектора с Гърция, България един път завинаги се освобождава от един-единствен доставчик, който и да е той.
Спред изпълнителния директор на "Булгаргаз" Деница Златева цената на природния газ през октомври се очаква да бъде около 240 лева за мегаватчас (MWh), това стана ясно по време на днешното открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за утвърждаване на цена за октомври, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, предаде БТА.
Това означава, че цената за октомври ще е с около 32 процента по-ниска, тъй като КЕВР утвърди цена на природния газ за септември в размер на 353,21 лева за мегаватчас без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.
 
28.09.2022, 11:30 часа
383 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha