Вдигат таксите на сватбените ритуали в Монтана

Вдигат таксите на сватбените ритуали в Монтана Общо 35 точки са включени в дневния ред на предстоящата сесия на Общински съвет – Монтана. Тя ще се проведе на 26 юли /вторник/ от 14 часа в Младежкия дом. 
На нея ще бъде разгледано изпълнението на бюджета на Община Монтана за първото полугодие.
Инж. Иво Иванов – председател на Общински съвет - Монтана, ще отчете дейността му за същия периода. Тема на редовното заседание ще бъдат и отчетите за шестмесечието на общинските дружества - „Самостоятелна медико-техническа лаборатория №1” ЕООД, „Регионално депо за отпадъци – Монтана” ЕООД, „Технологичен парк” ЕООД, „Общински пазар” ЕООД.
Съветниците ще гласуват и актуализиран Ценоразпис на услугите в радостното бюро в Общинско предприятие „Обреден дом”. Предвижда се завишаване на цените най-вече на сватбените ритуали с фолклорен елемент. Промяната е съобразена не само с пазарния принцип и завишеното търсене на тази конкретна услуга, но и с нарастването на разходите на дружеството като следствие на увеличението на цените на горивата, електрическата енергия, материалите и минималната работна заплата. При изпълнението на радостните ритуали участват танцьори, певици и други, чието възнаграждение се договаря ежегодно и е съобразено с минималната работна заплата. 
Очаква се да бъде одобрено предложението улици в село Благово да бъдат именовани „Синчец”; „Крайна”; „Велина” и „Здравец”.
Голяма част от точките, включени в дневния ред на последната за политическия сезон сесия, са свързани с устройство на територията и управление на общинската собственост. 
25.07.2022, 13:15 часа
972 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha