Пишурковци закриха 89-ия си творчески сезон /снимки/

Пишурковци закриха 89-ия си творчески сезон /снимки/ Дейците на литературния клуб „Кръстьо Пишурка” при народното читалище „Постоянство 1856” в Лом закриха творческия си сезон 2021-2022. Всъщност това беше последното занимание на техния 89-и сезон, откакто съществува тази формация на пишещи в крайдунавския град. 
Художественият ръководител на клуба литературният критик Юлий Йорданов – член на Съюза на българските писатели направи анализ на изминалите месеци. Той изтъкна успехите с единадесетте награди на творците в международните и националните литературни конкурси. Най-голямото постижение е включването им в единствения в 165-годишната читалищна дейност в България - националния „Алманах 165”, представянето на втората книга на белетриста Александър Александров, който бе приет за член на Съюза на българските писатели, както и заснемането на филм за творци от клуба. За съжаление за поредна година не се осъществява традиционният рецитал - концерт „Златна есен в слово, танц и песен”. Причината е в сложната пандемична обстановка. За дейността на ломските пишещи бяха публикувани обстойни репортажи в националните вестници „Над 55” и „Втора младост”. 
Акцент в анализа бе и подготовката за предстоящото честване догодина деветдесетия рожден ден на формацията.
Юлий Йорданов връчи персонално на участниците алманаха.
Творците гледаха и филма „Литературен клуб „Кръстьо Пишурка” по сценарий и режисура на Юлий Йорданов и на оператора инж. Борислав Чакъров.
15.07.2022, 16:45 часа
559 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha