Свалена ракета удари блок в Киев, има жертви и пострадали /снимки/

Свалена ракета удари блок в Киев, има жертви и пострадали /снимки/ Най-малко един човек е загинал, а трима са ранени, след като останки от свалена ракета удариха жилищна сграда в украинската столица Киев, съобщи украинската служба за спешна помощ, предаде Ройтерс.
16-етажната сграда е била ударена в 5.02 часа местно време, се казва в съобщение. От сградата са били евакуирани 30 души, а избухналият пожар вече е потушен.
Междувременно стана ясно, че над 1000 души са потърсили убежище в сградата на театъра в обсадения украински град Мариупол, за който се смята, че е станал мишена на руска бомбардировка, съобщи кметът Вадим Бойченко, предаде ДПА.
Бойченко публикува информацията в Телеграм рано тази сутрин и нарече случилото се „поредна трагедия“.
Ураинският президент Володимир Зеленски каза във видеообръщение, че хората са били потърсили защита от обстрел в сградата, която вече е разрушена. Зеленски посочи, че все още няма данни за загинали.
Неправителствената организация „Хюман райтс уоч“ по-рано съобщи, че „стотици цивилни“ се укриват в театъра.
Киев и Москва си размениха обвинения за инцидента, като украинската страна заяви, че това е била умишлена руска бомбардировка, а Русия обвини за атаката украинския националистически полк „Азов“.
17.03.2022, 09:26 часа
517 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha