След близо 9-часов дебат: Правната комисия закрива спецсъда

След близо 9-часов дебат: Правната комисия закрива спецсъда След близо 9-часов дебат, парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси подкрепи на първо гласуване закриването на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните им специализирани прокуратури. Това обяви късно снощи правосъдният министър Надежда Йорданова.
“По една много важна точка от дебата изразявам пълно съгласие – настоящият законопроект за изменение на Закона за съдебната власт не съставлява цялостна съдебна реформа. Това е една първа крачка. Важна, но първа, написа още правосъдният министър.
“Мога да ви уверя, че в Министерство на правосъдието се работи по конкретни законодателни предложения, които да предоставят по-добро и по-бързо правосъдие, с повече съдебни гаранции. Ние с удоволствие и отговорност ще се включим във всеки един законопроект, които народните представители предоставят.
През идните седмици и месеци ще представим и следващите законодателни предложения. В Министерството на правосъдието работят повече от 40 работни групи. Стъпка по стъпка ще продължим дебата. За да създадем гаранции за една по-правова и демократична България.
България има проблем с бавното правосъдие. Аз почти всекидневно разглеждам преписки и подготвям искания към държавния бюджет заради забавено правосъдие, както гражданско, така и наказателно. Има чудовищно дълги производства не само в съдебна фаза, но и досъдебно производства. Това са десетки разбити човешки съдби.”
17.03.2022, 09:19 часа
413 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha