Организират Европейски ден на индустрията в Монтана

Организират Европейски ден на индустрията в Монтана „Ден на европейската индустрия в Монтана 2022 “, предстои в областния град на 24 февруари.
Форумът се организира от Областния управител Ванина Вецина, съвместно със Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес – Обединени Бизнес Клубове (ОБК), и е по инициатива на Европейската комисия.
Темата на събитието е „Европейска зелена и дигитална индустрия.“ То ще се проведе в сградата на Областна администрация-Монтана и ще започне в 10 часа.
Един от основните въпроси, които ще се дискутират на форума, е за най-добрите иновативни решения за по-добър живот, здраве и храна. Ще се представи и дискутира и инициативатa на ЕС „Вратата към света“ за възобновяема енергия, инфраструктура и транспорт, чийто бюджет е 300 милиарда евро. Европейската стратегия „От фермата до трапезата“, Европейски фондове и програми в подкрепа на зеления и цифровия преход на европейската икономика, също са сред темите на събитието.
Те са подходящи за представители на различни икономически сектори: индустрия, дигитални технологии и изкуствен интелект, туризъм, възобновяеми енергийни източници, строителство, здравеопазване, образование, социална отговорност, изследователска дейност, транспорт и др.
Сред официалните говорители на форума (чрез видео обръщение) ще бъдат Паоло Джентилони – Еврокомисар по икономика на Европейската комисия, Януш Войчеховски – Еврокомисар по земеделие на Европейската комисия, Ерхад Бусек– Координатор на Инициативата за югоизточно европейско съдействие в границите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, бивш еврокомисар и вицеканцлер на Австрия.
За участие е поканена Ева Тзика – представител на Европейската комисия, Корнелия Нинова – Вицепремиер и министър на икономиката на Република България, експерти от Министерството на икономиката, Министерството на иновациите и растежа, Министерството на земеделието, както и други експерти на национално и международно ниво.
Към форума се очаква да се присъедини дистанционно и Урсула фон дер Лайен - Президент на Европейската комисия.
Поканени са работодатели, териториални структури, представители на общините и на Областния информационен център. Поради пандемичната обстановка, част от поканените ще участват онлайн.
Форуми като предстоящият в Монтана вече са проведени в няколко областни града в страната.
23.02.2022, 08:10 часа
448 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha