Руски войски започнаха изтегляне от границата с Украйна

Руски войски започнаха изтегляне от границата с Украйна В коментар за агенция "Интерфакс", цитиран от Би Би Си, говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков каза, че дивизии от военните окръзи на юг и на запад, които са завършили мисиите си, днес ще се върнат в своите гарнизони. Друго мащабно учение в региона трябва да приключи на 20 февруари. Русия е разположила около 130 000 войници близо до границата с Украйна и около 30 000 войници, участващи във военни учения в Беларус.
В резултат на новината рублата се покачи за втори път през послените 24 часа, след като вчера руският президент Владимир Путин и външният министър Сергей Лавров казаха, че няма да има военен удар по Украйна и че са готови да продължат дипломатическия диалог със Запада. САЩ предупредиха, че голямата руска инвазия може да започне още в сряда. Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова коментира в Telegram, че ''15 февруари 2022 г. ще влезе в историята като деня на провала на западната военна пропаганда.Те бяха опозорени и унищожени без нито един изстрел''.
Външният министър на Обединеното кралство Лиз Тръс обаче заяви, че правителството все още вярва, че инвазията в Украйна ще се случи, въпреки уверенията на руския външен министър, че възможностите за дипломация не са се изчерпали.
15.02.2022, 12:58 часа
647 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha