Общински съветници от Белоградчик поискаха оставката на кмета Борис Николов

Общински съветници от Белоградчик поискаха оставката на кмета Борис Николов Общински съветници от Белоградчик поискаха оставката на кмета Борис Николов, научи агенция BulNews.
С декларация от вчера, 11 от 13 местни сенатори, заедно с председателя Боян Минков, обявиха, че снемат доверието си от градоначалника и го призовават незабавно да освободи поста. 
До искането за оставката се стигна след няколкомесечно напрежение между кмета и общинския съвет. За Борис Николов това е четвърти кметски мандат на община Белоградчик.
"Заради липсата на адекватност при задравеопазването, заради опитите да се затвори болницата и да я превърнем в медицински център, заради пълната непрозрачност и еднолично управление на града, заради това, че осуетява нашите намерения да направим проверка на ключови сфери от общинското управление, заради публичните изяви, с които се опитва да прехвърли отговорността за тежкото финансово състояние на Общината върху общинския съвет, заради невъзможността да взимаме информирани решения и прикриване на важна информация, свързана с финансовото състояние на общината. Много са нещата, заради които, не могат да се изброят в една декларация, но в общи линии е това, уточни председателят на общинския съвет.
Според Боян Минков те нямат законово право да му искат оставката, но са принудени да го направят. Според кмета Борис Николов това е предизборна акция и той не смята да си подава оставката.
"Предизборно време, лични интереси на хора и така омешано всичко това води до тук. В никакъв случай няма да подам оставка. Аз съм човек с достойнство, доказал качества. Всичко е видно и за общината какво се случва и така че няма никакво основание да го направя, още повече като знам причините какви са. Ако имам някаква вина, ако нещо съм вреден за общината, ще го направя с удоволствие. Пенсионер човек, с осигурено бъдеще-ще си кротувам вкъщи и така. Но в никакъв случай", заяви Борис Николов.
 
15.02.2022, 11:27 часа
1145 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha