7 суеверия за Нова година, в които хората вярват

7 суеверия за Нова година, в които хората вярват Може и да не сте от тези, които се връщат, ако видят черна котка, но повечето хора, още от най-древни времена, вярват в силата на суеверията. А какво по-удачно време за тях от края на една година и началото на друга. Когато слагаме точка на равносметките и отправяме всичките си надежди към чисто белите дни, които вярваме, че ни предстоят.
Ето някои от суеверията за Нова година, с които хората по света се съобразяват най-често. Може би ще ви накарат да се усмихнете, или пък те вече са част от празника ви? А не е изключено и да ви убедят да ги последвате. Всичко е въпрос на лична воля.

Облечете си нови дрехи
Счита се, че ако човек си облече нови дрехи в празничната нощ, през цялата година ще има много късмет в живота си.

Сложете пари в портмонето си
Много е важно през първата секунда от новата година портмонето ви да е пълно с пари. Това гарантира, че през цялата година ще се радвате на неземно богатство и няма да имате никакви финансови затруднения.

Изплатете всичките си дългове
Никога не позволявайте да посрещате новата година като длъжници. Изплатете всичките си дългове, така че да са ви чисти сметките. Ако не го направите, много вероятно е постоянно да имате задължения, които да погасявате.

Не давайте пари назаем
Вярва се, че ако човек дава заеми през първия ден от новата година, то всички останали ще са му такива. Затова и нашият съвет е да се отдадете на семейни забавления и да не комуникирате с хора, които обикновено ви търсят за услуги.

Кихнете ли, ще е на късмет
Който пръв кихне в новогодишната нощ, ще се радва на изобилие, здраве и късмет. Пожелаваме ви това да сте вие.

Не хвърляйте боклука
През първия ден от новата година човек не бива да изхвърля нищо от дома си, включително и боклука. Смята се, че по този начин ще запази късмета за себе си.

Червено бельо за любов
Ако носите червено бельо, ще откриете голямата си любов. Твърди се, че ако необвързаните дами носят червено бельо в новогодишната нощ, съвсем скоро ще срещнат своята голяма любов. Дали ще вярвате в тези суеверия или не е въпрос на личен избор. По-важно е да се забавлявате и да ги четете с усмивка!
31.12.2021, 13:00 часа
762 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha