Определиха срок, в който ще действа мораториумът върху цените на тока, парното и водата

Определиха срок, в който ще действа мораториумът върху цените на тока, парното и водата 31 март 2022 г. е крайният срок, в който ще действа мораториум върху цените на тока, парното и водата. Така "Продължаваме промяната" ревизира вчерашния хаотичен текст, гласуван от НС по предложение от ГЕРБ. Шефът на ПГ на ПП Андрей Гяуров представи новия текст, според който за справяне с ценовата криза се правят следните изменения: 
"Народното събрание налага мораториум на регулиран пазар на нивата от 16 декември 2021 г. Решението е със срок на действие до 31 март 2022 г. То влиза в сила в деня на обнародването му". 
„Януари и февруари са месеците с най-пиково потребление на ток и парно. Предложението за решение, публикувано от КЕВР, не защитаваше интересите на крайните потребители. Виждаме безпрецедентна намеса на държавата в посока защита на интересите им”, каза преди старта на пленарното заседание депутатът от ПП Венко Сабрутев.
Според него от управляващото мнозинство са допуснали грешка с това, че не са изчакали предложението да бъде в писмен вид, за да бъде огледано внимателно. Той увери, че напрежение между държавата и ЕРП-тата няма да възникне. Той е категоричен, че трябва да се помисли за компенсации и за тях.
16.12.2021, 09:29 часа
524 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha