Шофьор се опита да подкупи полицаи в Шуменско

Шофьор се опита да подкупи полицаи в Шуменско Полицаи в Каолиново са задържали мъж за опит за подкуп, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.
Униформените, които работили по осигуряване на безопасността на движението на КПП "Пристое" спрели за проверка водач на автомобил с чужда регистрация. Зад волана бил 67-годишен мъж, адресно регистриран в дуловското село Черник. Униформените го уведомили, че ще му бъде наложена глоба с фиш за това, че управлява без да са му включени светлините.
Мъжът отишъл до патрулния автомобил и хвърлил банкнота от 10 лева с думите "все едно нищо не е станало". Шофьорът е задържан за 24 часа и е образувано досъдебно производство.
За малко повече от месец това е втори идентичен случай с даване на облага на длъжностно лице от Шумен, за да не извърши задълженията си по служба.
При пътен полицай от града, който бил командирован в Поморие да контролира движението, в средата на август отишъл местен жител и му съобщил, че пред търговско помещение в непосредствена близост имало спрян лек автомобил, който му пречи да си свърши работата.
Към отишлия на място полицейски екип се насочил мъж. Установено било, че това е собственикът на колата. Полицейските служители му казали, че ще му бъде наложена глоба с фиш за извършеното нарушение.
При въвеждане на данните от пътния полицай от Шумен, мъжът отишъл до служебния автомобил и поставил върху таблета му банкнота от 20 лева. Мъжът е бил задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.
17.09.2021, 12:49 часа
561 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha