Нови щамове на COVID-19 плъзнаха в Япония

Нови щамове на COVID-19 плъзнаха в Япония Нови патогенни щамове на коронавируса са открити в Япония при повече от 1200 пациенти, съобщи в."Асахи", позовавайки се на данни от здравното министерство.
Случаите на заразяване с новите щамове са регистрирани вече в 34 от 47-те префектури в Япония. Най-мащабно е разпространението им в префектура Хього, където е и гр. Кобе - едно от най-големите международни пристанища в страната, предава БТА.
Сред новите щамове най-голямо разпространение в Япония бележи т.нар.британска разновидност на новия коронавирус. Регистрирани са и инфекции с бразилския щам. Сред пациентите има немалко хора, които скоро не са пътували в чужбина.
Заради разпространението на нови варианти на вируса, от края на декември миналата година японските власти прекратиха издаването на нови визи за гражданите от всички страни и територии по света. Право да влизат в страната имат само японски граждани и чужденци с дългосрочни визи или разрешения за постоянно пребиваване в Япония.
Към 31 март в Япония са регистрирани почти 476 000 души, заразени с различни варианти на коронавируса, починали са около 9200 души.
01.04.2021, 12:49 часа
464 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha