Стряскащо! Враца е на 4-то място в страната по новозаразени с коронавирус

Стряскащо! Враца е на 4-то място в страната по новозаразени с коронавирус Враца е на четвърто място в страната по новозаразени с коронавирус, стана ясно днес, по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. 
По данни на Регионалната здравна инспекция в града под Околчица, само за времето от 11 до 18 март новозаразените с COVID-19 случаи във Врачанско са общо 665. Починалите за този период са 34.
Повече от месец случаите на коронавирусната зараза у нас бележат ръст след ръст, сочат още данните на НОЩ. Растат новозаразените, расте броят на приетите пациенти в болница, расте и броят на починалите българи. Така днес стана ясно, че заболеваемостта от COVID-19 в България е достигнала 483 на 100 хил. души. Най-тежко е положението в Бургас – 676 на 100 хил., на второ място е Плевен – 647 на 10 хил. души и на трето място е София- с 638 на 100 хил. души. 
Така страната ни се нарежда на девето място по разпространение на заразата в ЕС след Чехия, Естония, Малта, Кипър, Полша, Швеция и Словакия. България е на трето място на Балканския полуостров по заболяваемост на Балканите и на първо по смъртност.
В тази връзка здравните власти отново въвеждат нови рестриктивни мерки в борбата с пандемията с COVID-19, които влизат в сила в цялата страна от понеделник.
18.03.2021, 15:38 часа
2215 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha