Спрете да вярвате в тези митове за красота

Спрете да вярвате в тези митове за красота Всекидневно срещаме различни съвети и трикове относно грижата за кожата, но давате ли си сметка колко лъжлива информация може да се промъкне и всъщност да навреди? Не подхождайте прекалено доверчиво! Ето кои са най-често срещаните митове и истината, която стои зад тях.

Мит: Всички натурални съставки действат добре на кожата
Преминаването към козметика с естествен и по-изчистен състав е чудесна идея, но трябва да знаете, че не всички натурални компоненти ще повлияят добре на кожата ви, особено ако сте алергични или чувствителни към някоя от тях. Бъдете внимателни особено, когато експериментирате с продукти от кухнята - тествайте подозрителните компоненти за поносимост, преди да ги поставите върху лицето си.

Мит: Паста за зъби помага срещу акне
Правило номер 1 - не поставяйте върху лицето си продукти, които не са формулирани, за да бъдат там! Пастите за зъби обикновено съдържат груби и дори абразивни добавки като содиум сулфат, които са ефективни при измиването на зъбите, но не и в грижата за епидермиса. 

Мит: Водоустойчивата спирала за мигли може да се носи всеки ден
Цялостната идея за водоустойчива спирала е гениална, но тя изсъхва бързо, а почистването ѝ е по-трудно и прекаленото търкане може да доведе до изпадане на повече косъмчета. Обикновените спирали за мигли се отстраняват по-лесно и благодарение на по-течната им формула позволяват по-добро наслояване и създаване на обем. Оставете водоустойчивите формули само за емоционалните поводи.



Мит: Фон дьо тенът не позволява на кожата да диша
Всъщност, кожата не диша и носенето на правилната козметика не вреди. Дори напротив - фон дьо тените осигуряват защитна бариера срещу външната среда и замърсяването. Трикът е да изберете продукт, който подхожда на вашия тип епидермис, за да го подхранва и за да се грижи за него.

Мит: Стремете се към максимално чиста кожа
Една от най-големите грешки при грижата за лицето е агресивното измиване. Това може да доведе до сухота, прекомерно производство на себум, за да компенсира липсата на естествени масла или поява на пъпки и раздразнения. Специалистите съветват: измивайте само сутрин и вечер и подбирайте почистващи продукти с нежни и хидратиращи съставки.
 
22.12.2020, 08:20 часа
2349 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha