Решават за създаването на общинско предприятие по чистотата във Видин

Решават за създаването на общинско предприятие по чистотата във Видин Създаването на общинско предприятие по чистота ще гласуват на последното си редовно заседание за годината общинските съветници във Видин, насрочено за понеделник, 21 декември. При одобрение на предложението, предприятието ще заработи от средата на месец януари, каза председателят на местния парламент Генади Велков.
"Най-важно е създаването на предприятието по сметосъбиране, сметоизвозване, озеленяване, както и приемането на план-сметката за това предприятие. До сега имаше звено, вече създаваме собствено предприятие. През януари вече по-голямата част от машините ще са собствени. Няма да плащаме наем. Ще остане само наемът за кофите. В предприятие се обединяват и социалните дейности, което е според изискванията на закона, културните институти също", добави той.
На заседанието ще бъде гласувано и създаване на Общински културен институт, както и създаването на Общинско предприятие "Социални дейности". Целта  е предприятието за социални дейности да осигурява достъп до качествени социални услуги, равнопоставеност на всички потребители, реализиране на европейски, национални, регионални и общински програми, които да насърчават трудовата заетост.
Културният институт ще се финансира от бюджета на Община Видин, както и от собствена дейност, целеви субсидии от други ведомства, организации и фондове. Местните парламентаристи ще гласуват и разпореждане с общинско имущество, отпускане на стипендии и кандидатстване по европроекти.
19.12.2020, 16:27 часа
466 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha