Тревожна е епидемичната обстановка във Видинско, въвеждат нови ограничения

Тревожна е епидемичната обстановка във Видинско, въвеждат нови ограничения Областният управител на област Видин Момчил Станков и представители на институции представиха на брифинг днес актуалната епидемична обстановка в региона, във връзка с разпространението на пандемията от COVID-19.
Поради тревожното нарастване на броя на новозаразените с COVID-19 във видинска област, ще бъде въведено ново ограничение в работното време на заведенията за хранене, както и питейните заведения в региона. Пазарът до стадиона в крайдунавския град ще бъде затворен, заяви областният управител на Видин Момчил Станков.
"Не може да има пълен локдаун. Икономиката трябва да продължи да работи. Училищата не бива да ги затваряме. Обмисля се и пълно тестване на персонала, работещ в детските заведения на територията на областта", каза още той. Директорът на РЗИ д-р Венцислав Владински представи актуалната епидемиологична обстановка към днешна дата.
"Към 10 часа на 9 ноември потвърдените случаи в област Видин са 531, като от тях 292-ма вече са излекувани. За съжаление броят на починалите лица е 29, а активните случаи в областта са 210 лица".
Видинската МБАЛ "Света Петка" работи при свръхнатовареност, като през вчерашния ден дори се е стигнало до ситуация, при която 1 лекар обслужва 70 пациенти, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова.
"В болницата са разкрити 30%, според заповедта на министъра легла за лечение на COVID-19- това са 81 легла. От тях в момента са свободни 21 легла.38 са хоспитализираните пациенти към момента", подчерта тя.
Пълно съдействие на здравните власти в битката с пандемията оказват служителите на трите РУ на полицията - Видин, Белоградчик и Кула, заяви комисар Петър Петров - началник отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР-Видин:
"Една част от съдействието се изразява в контрол по спазване на ограничителните мерки на определена категория обекти. Към момента се установи, че собствениците и управителите на съответните обекти спазват наложените мерки", поясни комисар Петър Петров
В следващите дни допълнително ще бъде затегнат контролът за спазването на противоепидемичните мерки - носенето на маски и спазването на необходимата дистанция, за да се ограничи разпространението на вируса. В това бяха единодушни днес представителите на институциите в област Видин. 
09.11.2020, 14:35 часа
1473 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha