Виртуален концерт за Деня на народните будители и празника на читалището в Бяла Слатина

Виртуален концерт за Деня на народните будители и празника на читалището в Бяла Слатина От няколко години стана традиция в народно читалище „Развитие-1892“ – Бяла Слатина да се отбелязват дни на българския дух, които са посветени на Деня на народните будители.
Тогава се откриват изложби, провеждат се масови посещения на библиотеката, срещи с творци, както и традиционният концерт, посветен на народните будители, приет и за празник на културно-просветното средище.
„Народно читалище „Развитие-1892“ – Бяла Слатина!
128 години от основаването му!
И Вие, които продължавате да творите за него,
Всички вие, които имате отношение към читалищната дейност,
Вие, гражданите,
Вие – зрителите, слушателите,
Вие – дарителите, от които е започнало всичко, които са поставили основите, крайъгълния камък,
Вие, които обичате читалището и се раздавате за културата в нашия град.
За нас, белослатинци, и за стотиците, преминали през читалище „Развитие-1892“ – Бяла Слатина, то си остава родно и скъпо, заложило още в името си онази светлина, която пренася през времето в душите и сърцата ни, и ни прави по-мъдри, по-добри, по-истински.
Искрен Поклон към първите…
Поклон към следващите,
Поклон към тези след тях,
Поклон към днешните…
Читалищни деятели, самодейци, талантливи хора…
И вяра към бъдещите будители!
Нека да е честит празникът ни! Да са честити дните ни, изпълнени с дух и българщина!”, пожелаха от читалищното ръководство.
Поради голямото изпитание на пандемията тази година няма да има концерт, нито масови посещения на библиотеката и картинната галерия. Но за да запазят традицията, дейците представят виртуално изпълнения на читалищните състави както и всичко значимо от живота на НЧ „Развитие-1892“.
Днес ви показваме заключителен концерт през 2012 г., по случай 120-годишнината на белослатинското читалище. Идея и режисура - Н. Алексиев, използван е текст на Цвета Стефанова; четци - Теменуга Станчева и Ирена Мицковска.
„Скъпи приятели, бъдете здрави, вдъхновени и вдъхновители, родолюбци и ентусиасти! Пазете и носете българския дух!”, пожелаха от НЧ „Развитие-1892“.
01.11.2020, 15:12 часа
1233 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha