Закопчаха македонци, разбили каса с пари и оръжие в Бургас

Закопчаха македонци, разбили каса с пари и оръжие в Бургас Служители от отдел "Криминална полиция" при областната дирекция на МВР в Бургас и Пето Районно управление са установили извършителите на кражба на сумата от 1 500 лв., златен мъжки пръстен, боен пистолет, заедно с пълнител и 18 бойни патрона за него, както и връзка секретни ключове, собственост на 57-годишен местен жител.
Кражбата е осъществена на 3 септември за времето от 10.30 часа до 12.30 часа от дома му, разположен на ул. "Перущица", чрез взломяване на входната врата и неподвижна метална каса, намираща се в жилището. Това са двама македонски граждани на 33 и 35 години, които са задържани.
Същите се придвижвали с лек автомобил "Ауди" А3, с македонска регистрация. Извършени са множество действия по разследването, сред които оглед, разпити на свидетели, претърсване и изземване. В колата на македонците са намерени и иззети откраднатият златен пръстен, бойният пистолет с пълнителя и намиращите се в него бойни патрони.
Материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура, като с прокурорско постановление извършителите са задържани за срок до 72 часа.
С определение на Бургаски районен съд от 6 септември е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". 
09.09.2020, 11:29 часа
482 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha