Златко Живков: Взели сме необходимите мерки, за да могат децата да се върнат в клас

Златко Живков: Взели сме необходимите мерки, за да могат децата да се върнат в клас 12 детски градини и 13 училища в община Монтана са готови в първия учебен ден да посрещнат възпитаниците си, съобщи кметът Златко Живков.
„Всички институции, които имат отношение към училищата и детските градини са в готовност. Във всяко училище има медицинска сестра, или фелдшер. Взели сме необходимите мерки за безопасност, за да могат децата спокойно да се върнат в класните стаи. В момента се подновява хоризонтална маркировка край учебните заведения и в целия град. Подменяме и повредени знаци. Готови сме за 15 септември, но децата трябва да знаят, че сега животът им в училище ще е по-различен и трябва да спазват правилата", подчерта кметът на Монтана.
В общината има 4 детски ясли, 12 детски градини, 13 училища – 7 от тях основни, и всички те в готовност да приемат деца.
"И в момента забавачките и яслите са пълни. Работи и детската млечна кухня. Взети са необходимите мерки за безопасност и в социалните заведения, където има учещи деца", заяви Живков.

 
04.09.2020, 14:48 часа
936 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha