Румен Радев: Избори трябва да се печелят с програми, политики и резултати

Румен Радев: Избори трябва да се печелят с програми, политики и резултати С укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-чувствителни и взискателни към моралния облик на хората, които ги управляват, заяви пред журналисти президентът Румен Радев по време на посещението си на разкопките на древния град Хераклея Синтика край Петрич.
Държавният глава подчерта, че печеленето на избори трябва да става с привличането на обществена енергия, чието мобилизиране категорично да не се случва с компромати. „Избори трябва да се печелят с програми, политики и резултати“, каза още той. 
Запитан за плановете си за втори президентски мандат Румен Радев посочи, че в момента дневният ред на българското общество е друг, а в отговор на въпрос дали ще участва в политически проект, държавният глава отбеляза, че следва стриктно написаното в Конституцията.
Президентът коментира и предстоящото налагане на вето върху промените в Закона на МВР, с които се предвижда създаването на паралелни на НСО охранителни структури. Законът ще бъде върнат за ново обсъждане в Народното събрание на 22 юни.
19.06.2020, 16:19 часа
563 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha