Откриха две заразени жени с Covid-19 в пловдивската Аджисан махала

Откриха две заразени жени с Covid-19 в пловдивската Аджисан махала Две жени от едно семейство в Аджисан махала в Пловдив са с положителни проби за коронавирус. Това са първи два случая на заразени в квартала.
От Областният щаб уточниха, че първият случай е съобщен преди два дни. Пациентката на 70 години е настанена за лечение в УМБАЛ „Пловдив". От днес е известно, че с Covid-19 е и нейната придружителка на 51 години. Тя е в по-леко състояние и се лекува вкъщи.
В момента се издирват контактни на заразените. От Областния медицински щаб съобщават, че са досега направените тестове няма други положителни. От днес махалата има засилено полицейско присъствие.
"Категорично не става дума за огнище, предприети са всички мерки - противоепидемични, и относно контактните. В непрекъсната връзка сме с РЗИ и МВР, обяви областният управител Дани Каназирева.
Eкипи на МВР са имали среща с ромски лидери, за да призоват хората да си останат по домовете до неделя вечер. По думите на директора на ОД на МВР Йордан Рогачев заразата е дошла в Пловдив от завърнал се от Германия, който вече е бил заразен.
Кварталът ще бъде дезинфекциран.
13.06.2020, 14:41 часа
510 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha