На турските граници въвеждат здравен скрининг на пристигащите от чужбина

На турските граници въвеждат здравен скрининг на пристигащите от чужбина Турското министерство на вътрешните работи въведе изискване за извършване на здравен скрининг на граничните пунктове на пристигащите от чужбина турски и чуждестранни граждани заради новия коронавирус.
Според наредбата, която е била разпратена до всички 81 валийства в страната, до граничните служби по суша, въздух и море, както и до дирекциите по миграция, при установяване на евентуални симптоми на заболяване съответният пътник или пътници ще бъдат подлагани на тест за COVID-19, който ще се прави безплатно. Резултатите ще се анализират от здравните власти и ще се решава дали съответният пътник може да влезе в страната, допълва БТА.
Инструкцията фактически отменя предишната мярка, която предвиждаше 14-дневна изолация на пристигащите, което бе официално съобщено от Агенцията за турците в чужбина.
Според турското вътрешно министерство всички гранични пунктовe на Турция са отворени и работят нормално, с изключение на ГКПП на границата с Иран, който е затворен.
Според турските митнически власти граничните пуктове с България Капъкуле, Хамзабейли/Лесово и Дерекьой/Малко Търново са отворени и работят нормално.
12.06.2020, 15:29 часа
472 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha