Приключи ремонтът на две видински училища

Приключи ремонтът на две видински училища Видин бе домакин на заключителната конференция от проекта за подобряване състоянието на образователната инфраструктура по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.
Представени бяха заложените дейности и постигнатите резултати от ремонтните дейности в ППМГ "Екзарх Антим I" и СУ "Цар Симеон Велики".
Проектът даде възможност на две от емблематичните училища в крайдунавския град да придобият съвременен облик, каза кметът общината д-р Цветан Ценков.
"Двете училища получиха един огромен шанс бързо да влязат в XXI век, независимо, че и двете са построени преди повече от стотина години", подчерта градоначалникът.
Същността на ремонтните дейности в двете видински училище и общата им стойност обобщи доц. Косьо Стойчев, експерт "външна техническа помощ" по проекта.
"Лично аз съм изключително удовлетворен, тъй като община Видин по този начин е приложила подхода на концентрираната помощ и вместо да се дадат много средства на много места, наистина две училища са изцяло реновирани и модернизирани, по начин, по който даже и на други места в страната не ми е известно да е правено. Общата стойност на проекта е 16 919 040.98 лева, като безвъзмездната финансова помощ за Община Видин е 100%", уточни доц. Косьо Стойчев
Началникът на РУО Видин Веселка Асенова поздрави директорите, училищните колективи и учениците от двете видински училища с успешното приключване на проекта. 
Ако ситуацията около пандемията, причинена от коронавируса се промени в положителна посока, видинската математическа гимназия "Екзарх Антим I" и СУ "Цар Симеон Велики" ще посрещнат отново своите ученици в началото на новата учебна година.
11.05.2020, 15:08 часа
739 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha