В община Видин раздават оставащи доставки в детски градини и училища

В община Видин раздават оставащи доставки в детски градини и училища Раздават еднократно оставащите доставки по схемите "Училищно мляко" и "Училищен плод" на Държавен фонд "Земеделие".
Право на помощта в Община Видин имат общо към 3 000 деца от детските градини /без яслените групи/, подготвителните групи в училище и учениците от първи до четвърти клас. Създадена е необходимата организация в учебните и детските заведения за получаването на храните от родителите по определен график, като задължително се ползват предпазни средства. Продуктите ще достигнат и до всички детски градини на територията на Общината със съдействието на Държавното горско стопанство във Видин.
Предоставяните за консумация опаковани храни са плодове, зеленчуци, сирене и кашкавал, съгласно действащите правила и изисквания за качество, съхранение и доставка, която се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните изисквания за транспортна и лична хигиена. Тази възможност се реализира съгласно препоръките на Европейската комисия към страните-членки за взимане на гъвкави решения на национално ниво, във връзка с извънредните мерки заради пандемията от коронавирус до 13 май. 
23.04.2020, 16:54 часа
549 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha