Мутафчийски: Няма риск Видин да остане без болница

Мутафчийски: Няма риск Видин да остане без болница Няма риск от затваряне на болницата във Видин, каза председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг тази сутрин.
"Такъв риск не съществува, защото персоналът на болницата е твърде голям, независимо че са от други специалности. Това се акцентираше в последните дни, че лекуват Covid-19 болни дерматолог и други специалисти, но всъщност аз много отдавна ви обявих в Щутгарт, например, четвъртото отделение в Университетската болница се обслужва от травматолози. Нищо необичайно", каза ген. Мутафчийски.
От вчерашните четири положителни проби за коронавирус в област Видин, една е на медицинска сестра, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински.
"Освен медицинската сестра, имаме и положителна проба на санитар. Иначе самото лице е съпруг на вече положителна медицинска сестра, още от миналата седмица, те са си и двамата под карантина, на антибиотично лечение, просто при него малко се е засилила симптоматиката и онзи ден е дошъл в спешното и са му пуснали пробата и по този повод му е излязъл резултата. Като медицински персонал са 17 души, а другите са 10", каза д-р Владински.
22.04.2020, 12:11 часа
1333 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha