Окръжният съд във Враца предприе мерки срещу коронавируса

Окръжният съд във Враца предприе мерки срещу коронавируса Ръководството на Врачанския окръжен съд издаде заповед във връзка с предприемането на превантивни мерки срещу разпространението на коронавирусната инфекция. В срок до един месец съдиите от Окръжния съд във Враца по своя преценка ще решават дали да разглеждат делата, насрочени в открити съдебни заседания. В този период ще бъдат разглеждани бързите производства по чл. 329, ал. 3 от Закона за съдебната власт. При отсрочване на делата, деловодителите своевременно ще уведомяват страните. Преустановява се до следващо нареждане приемът на граждани в приемния ден на административния ръководител на съда. Призовават се гражданите и адвокатите да извършват справки по делата приоритетно по телефона, чрез интернет сайта на съда и чрез Единния портал за електронно правосъдие, както и да подават документи по делата по пощата или чрез куриерски агенции. Телефоните за връзка с Окръжен съд – Враца са:
- Информационен център и регистратура – 092/682-124
- Наказателно деловодство – 092/682-123
- Гражданско деловодство – 092/682-165
- Търговско деловодство – 092/682-125.
Електронните адреси, на които могат да се подават молби, становища и защити по делата са:
- Наказателно деловодство –  [email protected]
- Гражданско деловодство – [email protected]
- Търговско деловодство – [email protected].
Административната комуникация със съда може да се осъществява на електронни адреси [email protected] и [email protected]. Сайтът на Окръжен съд – Враца е на адрес https://vratsa-os.justice.bg/.
Забранява се достъпът до Съдебната палата на болни лица с повишена телесна температура и кашлица. На входа на палатата ще бъде извършван термометричен контрол. Посещението на Съдебната палата от граждани и адвокати да става само в неотложни случаи при спазване на въведените в съда предпазни мерки. Ограничава се достъпът на гражданите до съдебните зали, като се допускат до тях само в случаите, когато са призовани за разглеждане на конкретно дело. Препоръчва се на адвокатите и страните по делата, при наличие на процесуална възможност, да ограничат личното си явяване в съдебно заседание, като вместо това подават писмени молби, становища и защити.
В Окръжния съд във Враца се спазват всички необходими хигиенни и защитни правила за профилактика на коронавирусната инфекция.
12.03.2020, 15:20 часа
1017 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha