С дарение и доброволци обновяват детска площадка в Лом

С дарение и доброволци обновяват детска площадка в Лом Детска площадка в центъра на Лом ще бъде обновена с доброволен труд. Чрез финансово дарение на Фондацията в обществена полза "Хабитат България" и труда на местни доброволци детската площадка зад Художествената галерия на град Лом ще има нов облик. Инициативата е една от общо 30-те, които се провеждат в различни общини, съобщи пред Радио ВИДИН Минчо Бенев, директор на Фондацията.
"Започваме с провеждане на информационен ден, по време на който запознаваме главно представители на общинската администрация и заинтересовани граждани, които присъстват с международните, глобалните и националните политики и регламенти, които регулират достъпа до жилище и жилищните права. Относно доброволческите инициативи мобилизираме доброволци. В Лом те ще бъдат представители на общинската администрация, ученици от еко клуба в града, живущи в района. Ще обновим детска площадка, като съответно ще се боядисват различните елементи, кошчета, катерушки, пейки и др. Това, което ние правим в рамките на проекта, който изпълняваме е, че ние правим финансово дарение, с което общините да закупят необходимите материали и инструменти. След това разчитаме на доброволния труд на представители на общините и гражданите, просто да подобрим публичната инфраструктура. Ние даваме възможност на общините сами да определят обекта, който да бъде реновиран и подобрен."
Проявата започва днес, като от 9.30 часа в конферентната зала на ОП  "Общински пазар" - Лом  е организирана информационната среща. От 14 часа ще започне и работата по доброволческата инициатива.
29.08.2019, 08:37 часа
1002 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha