Жена осъди България заради решение на районния съд във Враца

Жена осъди България заради решение на районния съд във Враца Жена ще получи обезщетение в размер на 3 000 евро от правителството заради решение на районния съд във Враца от 2010 година, научи агенция BulNews. Днес от правителствената информационна служба съобщиха, че приемат решение за сключване на приятелско споразумение по делото "Борисова срещу България" пред Европейския съд за правата на човека. За целта българското правителство трябва да заплати на жалбоподателя обезщетение от 3 000 евро. 
Случаят е от 2010 година, когато на врачанката бил съставен акт за дребно хулиганство и непристойно поведение към полицейски служител. В рамките на образуваната съдебна процедура по "Указа за борба с дребното хулиганство", тя се явила в районния съд пред състав от един съдия. В жалбата си жената посочва, че не е разполагала с необходимото време и възможности да организира защитата си. В хода на съдебното заседание й било отказано да призове свидетели, които да подкрепят нейната версия за случилото се, като освен това тя не е имала достъп до адвокат. Според нормативна уредба по това време решението на районния съд е окончателно и не е подлежало на обжалване пред по-горна съдебна инстанция, поради което не е била налице правна възможност жалбоподателката да упражни процесуалните си права в съответствие с изискванията за справедлив съдебен процес. 


 
10.07.2019, 16:44 часа
5619 1
Коментари

бай Тошо

10.07.2019, 21:29 часа
Значи всеки да прави каквото си иска в тази кочина!Защо навремето не съдехте така милицията?Затова тогава имаше ред ама тогава нямаше пародията Ес
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha